maandag 06 april 2015 - 17:30

Vuelta Ciclista a Pais Vasco: Kwiatkowski begint met 2e plaats

Etixx - Quick-Step renner en wereldkampioen Michal Kwiatkowski is de Vuelta Ciclista a Pais Vasco begonnen met een tweede plaats. Na sterk voorbereidend werk van Tony Martin werd de Poolse wereldkampioen in een groepssprint net geklopt door Michael Matthews (Orica-GreenEDGE). Ilnur Zakarin (Katusha) maakte het ritpodium compleet.

De laatste renner van de vlucht van de dag werd op 17 kilometer van de streep ingelopen. Een aanvalsregen volgde, maar niemand kwam echt weg. Tony Martin liet zijn daalkwaliteiten nog maar eens zien in de afdaling richting de finish. De Duitser sloeg zelfs een klein gaatje, maar het peloton kwam snel terug.

Ook in de laatste kilometers probeerden diverse renners nog een sprint te ontlopen, echter zonder succes. Martin nestelde zich in de slotkilometer op kop voor Kwiatkowski, die uiteindelijk 2e werd. Petr Vakoc was de tweede Etixx - Quick-Step renner in de top-10. De Tsjech kwam als 9e over de streep. Etixx - Quick-Step leidt in het ploegenklassement.

De tweede plaats van Kwiatkowski was de 21e tweede plaats van Etixx – Quick-Step in 2015. Daarnaast werden 18 zeges behaald. In het World Tour klassement staat Etixx – Quick-Step op een 2e plaats met 484 punten.

“Ik ben tevreden met de rit vandaag. De finale was lastig met een klim van 2e categorie. We kwamen boven op 13,5 kilometer van de streep. Het was niet eenvoudig om te controleren, maar de ploeg reed perfect. Ik had Tony, Carlos Verona en Petr Vakoc bij me in de eerste groep. Mijn andere ploegmaats brachten me prima in stelling voor de slotklim. Het was erg nerveus tot aan de streep. Iedereen wilde zich tonen zoals gebruikelijk in een openingsrit. Ik ben blij met mijn 2e stek. Ik wachtte iets te lang met mijn aanzet, maar de sprint is sowieso niet mijn beste eigenschap en Matthews is nou eenmaal een sterke sprinter. Het belangrijkste is dat ik goede benen heb, vooral omdat ik de conditie wil finetunen voor de Ardense klassiekers. De komende ritten bekijken we dag per dag”, aldus Kwiatkowski.